Nieuws

Mbappé opnieuw Speler van het Jaar, opmerkelijke uitverkiezing doelman

Mbappé opnieuw Speler van het Jaar, opmerkelijke uitverkiezing doelman

15-05-2022 23:59

Kylian Mbappé is door de Ligue 1 opnieuw uitgeroepen tot Speler van het Jaar. De begeerde Franse spits won zo de trofee voor de derde keer op rij en evenaarde met die prestatie het record van Zlatan Ibrahimovic. Daarnaast was de uitverkiezing van Gianluigi Donnarumma opmerkelijk.

Dat een speler van Paris Saint-Germain met de felbegeerde individuele hoofdprijs aan de haal ging, was weinig verrassends aangezien de afgelopen negen jaar acht keer een speler van de Parijzenaren tot de beste van Frankrijk werd uitgeroepen. Zondag ontving het Franse wonderkind de prijs uit handen van Thierry Henry.

Opmerkelijk genoeg werd Gianluigi Donnarumma verkozen tot doelman van het jaar. De goalie van PSG kwam slechts in zeventien van de 38 wedstrijden in de Ligue 1 aan spelen toe, maar dat was blijkbaar toch genoeg voor de uitverkiezing. Naast het tweetal werden ook Nuno Mendes en Marquinhos in het prestegieuze Elftal van het Jaar opgenomen.

Jonathan Clauss en Seiko Fofana zijn namens RC Lens de afgevaardigden, waar Olympique Marseille met William Saliba en Dimitri Payet eveneens twee spelers aan het sterrenensemble levert. AS Monaco levert met Wissam Ben Yedder en Aurélien Tchouaméni een volgend duo af. Martin Terrier van Stade Rennes is de rechtsbuiten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!