Nieuws

Spanning stijgt tot kookpunt: Inter-zege zorgt voor uitstel AC Milan-feest

Spanning stijgt tot kookpunt: Inter-zege zorgt voor uitstel AC Milan-feest

15-05-2022 22:54

In navolging van AC Milan heeft Internazionale zondag ook gewonnen. Dankzij een 1-3 zege op bezoek bij Cagliari blijven de Nerazzurri in het spoor van de koploper en maakt de ploeg van trainer Simone Inzaghi nog altijd kans op het prolongeren van de landstitel.

De Serie A-ontknoping belooft met nog één wedstrijd te gaan zinderend te worden. AC Milan zat na de 2-0 overwinning op Atalanta Bergamo in de wachtkamer. Puntverlies had de Scudetto naar de Rossoneri gebracht. Zover kwam het (nog niet).

Matteo Darmian, in de basis begonnen ten faveure van Denzel Dumfries opende na ruim twintig minuten spelen de score. Toen Lautaro Martínez in de 51ste minuut de marge verdubbelde, werd duidelijk dat AC Milan de champagne voor minimaal een week weer kon opbergen.

Toch gloorde er weer even hoop bij de nummer één van der Serie A toen Charalampos Lykogiannis de aansluitingstreffer verzorgde. Uiteindelijk was het Martínez - met zijn 21ste treffer van het seizoen - die vijf minuten voor tijd het duel definitief in Inter-voordeel besliste: 3-1.

Met nog één wedstrijd te gaan bedraagt de voorsprong van AC Milan op de stadsgenoot twee punten. Internazionale moet hoe dan ook het laatste duel winnen en tegelijkertijd hopen op puntverlies van de aartsrivaal. Het onderling is in het voordeel van de regerend landskampioen. Voor Kevin Strootman komt degradatie door de nederlaag dichtbij. Cagliari staat achttiende, twee punten achter de veilige zeventiende plek.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!