Nieuws

Ongekend persoonlijk succes voor Van den Boomen: Speler van het Jaar in Ligue 2

Ongekend persoonlijk succes voor Van den Boomen: Speler van het Jaar in Ligue 2

15-05-2022 22:43 Laatste update: 22:46

Branco van den Boomen is dankzij een uiterst succesvol seizoen verkozen tot beste speler van de Ligue 2. De Nederlandse middenvelder was bij een duizelingwekkend aantal doelpunten betrokken en promoveert met zijn werkgever naar het hoogste niveau in Frankrijk.

Een debuutseizoen dat Van den Boomen draaide bij Toulouse is maar weinige voetballers gegund. Met maar liefst 21 assists en twaalf doelpunten was hij van levensbelang in de jacht op promotie van zijn club. Uiteindelijk wist de Brabander zich dan ook tot kampioen van de Ligue 2 te kronen.

Zijn ploeggenoot Rhys Healey, Gaëtan Charbonnier, Gauthier Hein (beiden AJ Auxerre) en Youssouf M'Changama (EA Guingamp) maakten eveneens kans op de fraaie individuele onderscheiding, maar eindigden in de uitverkiezing achter de spelmaker. Bij Toulouse staat met Stijn Spierings nog een Nederlander onder contract. De verbintenissen van beide voetballers lopen in Frankrijk nog met één jaar door.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!