Nieuws

Ajax-publiekslieveling blijft mogelijk in Amsterdam: 'Dit was een leerseizoen'

Ajax-publiekslieveling blijft mogelijk in Amsterdam: 'Dit was een leerseizoen'

15 May - 22:23
0

Nicolás Tagliafico heeft in een openhartig gesprek met ESPN zijn toekomst besproken. De Ajax-linksback sluit niet uit dat hij zijn laatste wedstrijd in Amsterdamse dienst gespeeld heeft en hoopt de stap te maken naar een buitenlandse topcompetitie.

In de winterse transferperiode zette Ajax nog een streep door een overgang naar FC Barcelona, toen tot teleurstelling van de Argentijn. "’Ik heb altijd naar een meer competitieve competitie willen overstappen", vertelt Tagliafico aan ESPN. "Om door te groeien, al voel ik me hier erg op m'n gemak. Soms zit je te erg in je comfortzone",

Tagliafico doormaakt een lastig seizoen en zat dit seizoen veelvuldig in de bank. In de afgelopen weken keerde hij terug in de basis van Ajax. Ook in de laatste Eredivisie-wedstrijd van het seizoen tegen Vitesse (2-2) stond hij vanaf de aftrap binnen de lijnen. "Dit was een leerseizoen voor mij. Ik heb niet zo veel gespeeld als in voorgaande seizoenen, maar het was heel nuttig om dit mee te maken om te groeien als persoon en mentaal."

Mogelijk komt het voor Tagliafico dus tot een hernieuwde samenwerking met Alfred Schreuder, die met ingang van komend seizoen aan zijn klus in de hoofdstad begint. "Ik heb twee jaar geleden met hem gewerkt. Hij was toen Erik ten Hag zijn assistent. Een fantastische trainer. Hij had een goede klik met de spelers. Ik hoop dat hij de club veel goeds brengt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie