Nieuws

Perez noemt Ajacied beste aanwinst: 'Hij had een half jaar niet gevoetbald'

Perez noemt Ajacied beste aanwinst: 'Hij had een half jaar niet gevoetbald'

15-05-2022 21:49

Brian Brobbey is met afstand de beste aanwinst van het afgelopen Eredivisie-seizoen, meent Kenneth Perez. Zonder de bijdrage van de aanvaller had Ajax aan het eind van de rit niet met de landstitel gestaan, volgens de analist.

Bij Dit Was Het Weekend wordt Perez de vraag voorgeschoteld welke speler de beste aanwinst van het afgelopen seizoen is. "Nou, dat is toch een speler die een half jaar niet gevoetbald heeft en teruggehaald is", start de Deen zijn relaas bij het ESPN-programma. "Hij was geen eerste spits toen hij vertrok, speelde daarna niet en kwam terug als herboren."

Vooral de statistieken van de jongeling maken indruk op Perez. "Brobbey heeft niet normaal veel goals gemaakt per speelminuut (zeven goals, red.) Hij heeft ook nog eens cruciale doelpunten gemaakt. Hij heeft gewoon iedere 57 minuten dat hij op het veld stond een doelpunt gemaakt.

De huisanalist van ESPN noemt Brobbey 'een hele belangrijke reden' voor de 36ste landstitel van de Amsterdammers. "Leipzig heeft nu een speler die in waarde is gestegen, Ajax is er beter van geworden én Brobbey is zelf beter geworden", denkt hij. Normaliter keert de jeugdinternational na afloop van dit seizoen terug bij RB Leipzig. In een eerder stadium gaf de aanvaller te kennen het liefst bij de kersverse landskampioen te willen blijven.

Toch bestaat er geen twijfel volgens Perez wie er in de punt van de aanval moet worden opgesteld. "Haller heeft ook een krankzinnig seizoen gehad. Echt maf", zegt hij tot slot over de topscorer van de Eredivisie (21 goals).

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!