Nieuws

Slot geeft update over geblesseerd kwartet: 'Verwacht ze in finale in te zetten'

Slot geeft update over geblesseerd kwartet: 'Verwacht ze in finale in te zetten'

15-05-2022 21:15

Feyenoord-trainer Arne Slot verwacht in de finale van de Conference League tegen AS Roma een beroep te kunnen doen op Orkun Kökçü, Gernot Trauner, Reiss Nelson en Tyrell Malacia. De blessures van het kwartet spelers lijkt mee te vallen.

De Turks international viel tijdens de laatste Eredivisie-wedstrijd van het seizoen tegen FC Twente (1-2 nederlaag) uit met een blessure, maar gaf zelf al na afloop van het duel aan dat de kwetsuur niet ernstig is. "Ik verwacht dat ze woensdag alweer meetrainen en heb de verwachting dat ze alle vier inzetbaar zijn tijdens de finale", geeft Slot een update over het viertal tegen ESPN.

Feyenoord vliegt woensdag naar het Portugese Lagos waar de Rotterdammers een trainingskamp zullen beleggen. Justin Bijlow wordt dan weer op het trainingsveld terugverwacht. Zijn stand-in, Ofir Marciano, wordt veelvuldig bekritiseert en zag er bij de twee FC Twente-doelpunten van zondag wederom hopeloos ongelukkig uit.

Een eventuele wijziging onder de lat sluit Slot dan ook niet bij voorbaat uit voor de eerste Europese finale in twintig jaar tijd voor de Stadionclub. "Eerst moet hij maar eens meetrainen. Pas daarna ga je als trainer kijken hoe hij traint en een keuze maken", besluit de coach. Ondanks de nederlaag werd het Eredivisie-seizoen met een derde plaats besloten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!