Nieuws

AC Milan wint opnieuw en stevent af op landstitel, mogelijk zondag al kampioen

AC Milan wint opnieuw en stevent af op landstitel, mogelijk zondag al kampioen

15-05-2022 21:06

AC Milan is ontzettend dicht bij de eerste landstitel sinds 2011 dankzij een 2-0 overwinning in het eigen San Siro tegen Atalanta Bergamo. Als Internazionale zondag niet weet te winnen van Cagliari is de Scudetto een feit.

De supporters van Milan kregen in het eerste bedrijf geen doelpunten te zien. De ban werd gebroken na een klein uur spelen. Teun Koopmeiners vervulde bij het tegendoelpunt een rol. De pijlsnelle Rafael Leão liet de Nederlands international zijn hielen zien en knalde het speeltuig door de benen van keeper Juan Musso tegen de touwen: 1-0.

Atalanta drong aan en was naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar het volgende doelpunt viel opnieuw aan Milanese zijde. Wingback Theo Hernández zette een werkelijk weergaloze solo in, die hij vervolgens wist te bekronen met een doelpunt. Vanaf zijn eigen stafschopgebied stak hij het gehele veld over, speelde hij diverse tegenstanders uit en pegelde hij vervolgens tegendraads raak.

De voorsprong op Internazionale bedraagt na de nieuwe zege vijf punten. De Nerazzurri hebben één wedstrijd minder gespeeld en maken nog steeds kans op de titel. Dan moet er wel geworden van Cagliari. Bij elk ander resultaat is AC Milan kampioen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!