Nieuws

Schreuder gaat in op Ajax-aanstelling: 'Voor Nederlanders het hoogste wat er is'

Schreuder gaat in op Ajax-aanstelling: 'Voor Nederlanders het hoogste wat er is'

15-05-2022 18:48

Alfred Schreuder kijkt uit naar de uitdaging die hem wacht bij Ajax. De trainer werd zondag kampioen van België en heeft voor het eerst gereageerd op zijn aanstelling bij de Amsterdammers.

Schreuder werd ‘een aantal weken geleden’ benaderd door Ajax om de opvolger van Erik ten Hag te worden in Amsterdam."Na het eerste gesprek had ik al een goed gevoel. Ajax is Ajax, voor een Nederlander het hoogste dat er is. Ik vind het een heel mooie uitdaging", bekent Schreuder tegenover De Telegraaf na afloop van het kampioensduel van Club Brugge bij Royal Antwerp FC (1-3).

"De gesprekken met Edwin van der Sar, Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra zijn heel goed verlopen. Dat hebben ze hartstikke goed gedaan", vervolgt de tacticus. "Ik heb er het volste vertrouwen in dat ik ook veel steun krijg, maar ik heb ook het volste vertrouwen in mezelf."

Club Brugge werd zondag met Schreuder aan het roer voor de achttiende keer kampioen van België. Na een half jaar houdt de trainer het alweer voor gezien bij de Bruggelingen. "Ik ben blij en dankbaar dat ik van Club Brugge de kans heb gekregen hoofdtrainer te worden en onder heel grote druk kampioen heb kúnnen worden. We zijn rustig gebleven en hebben iedereen in zijn kwaliteit kunnen zetten."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!