Manchester City lijdt verrassend puntenverlies, Struijk belangrijk voor Leeds

15-05-2022 17:31 Laatste update: 17:32

Manchester City moet nog één keer winnen om de Engelse landstitel de prolongeren. The Citizens kwamen verrassend op een 2-0 achterstand tegen West Ham United, maar knokten zich terug en namen uiteindelijk een punt mee terug naar het Etihad Stadium. Leeds United speelde zondag op de valreep gelijk tegen Brighton & Hove Albion door een late treffer van Pascal Struijk.

West Ham United - Manchester City 2-2
Manchester City kon zondag de voorsprong op Liverpool tijdelijk naar zes punten vergroten, maar de ploeg van Pep Guardiola kwam verrassend op achterstand. Jarrod Bowen scoorde na een klein half uur en herhaalde dat kunstje vlak na rust. Bij een nederlaag zou Liverpool ineens alle kans krijgen om de landstitel van City af te snoepen, dus moest de koploper snel iets veranderen.

Jack Grealish zorgde enkele minuten na de 2-0 voor de aansluitingstreffer. Vladimir Coufal zorgde twintig minuten voor tijd voor de gelijkmaker door een eigen doelpunt. City kreeg daarna nog een strafschop, maar Riyad Mahrez miste en daardoor is de voorsprong op Liverpool nu vier punten. The Reds hebben echter wel een wedstrijd minder gespeeld en kunnen dus tot één punt van de koploper komen. West Ham kan de zevende plaats niet meer ontgaan.

Leeds United - Brighton & Hove Albion 1-1
Leeds heeft zondag een punt overgehouden aan het duel met Brighton. De ploeg van Jesse Marsch leek lange tijd met lege handen te eindigen na de treffer van Danny Welbeck, maar in de slotminuut kwam de ploeg alsnog langszij door een treffer van Pascal Struijk.

Dankzij het puntje begint Leeds de slotronde boven de degradatiestreep. Nummer zeventien Leeds staat één puntje boven nummer achttien Burnley. Het Everton van Donny van de Beek is op de zestiende plek te vinden en heeft nog een wedstrijd tegoed.