Nieuws

B-ploeg Ajax speelt gelijk in de Gelredome bij afscheidsduel Ten Hag

B-ploeg Ajax speelt gelijk in de Gelredome bij afscheidsduel Ten Hag

15-05-2022 16:42 Laatste update: 16:48

Ajax en Vitesse hebben zondagmiddag 2-2 gelijkgespeeld in de Gelredome. De Amsterdammers kwamen op voorsprong, gaven deze weer weg en in de slotfase maakte de Amsterdammers weer gelijk, waardoor de punten uiteindelijk werden gedeeld in Arnhem.  

Ajax begon met onder meer Devyne Rensch, Youri Regeer en Jay Gorter in de basis in Arnhem. In de vijftiende minuut kwamen de Amsterdammers al op voorsprong via Brian Brobbey. Het leek een rustige middag te worden voor Ajax en de ploegen gingen met 0-1 thee drinken.

In de tweede helft kwam Vitesse via een dubbelslag van Loïs Openda brutaal op voorsprong. Lang leek het erop dat de Arnhemmers met een positief gevoel de play-offs in konden, maar in de 87ste minuut maakte Edson Álvarez de gelijkmaker.

Het tijdperk van Erik ten Hag bij Ajax wordt zo niet in stijl afgesloten. De Amsterdammers zullen er echter niet om malen na het behalen van het kampioenschap.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!