Willem II degradeert, Sparta en Fortuna veilig en Heracles de nacompetitie in

15-05-2022 16:23 Laatste update: 16:33

Willem II is gedegradeerd uit de Eredivisie. In eigen huis werd er met 3-0 gewonnen van FC Utrecht, maar concurrenten Sparta en Fortuna Sittard wisten ook allebei te winnen en daardoor valt het doek voor de Tricolores.

Willem II-FC Utrecht: 3-0

Willem II kwam al snel op voorsprong in eigen huis. Jizz Hornkamp bracht na acht minuten spelen de 1-0 op het scorebord. Na de openingstreffer gebeurde er weinig spectaculairs in de eerste helft. Ook in de tweede helft wisten de Tilburgers snel tot scoren te komen. Dries Saddiki schoot een hoge bal keihard binnen: 2-0. Een kwartier voor tijd bracht Joris van Overeem met een eigen goal de 3-0 op het scorebord, wat tevens de einduitslag was. Ondanks de eigen overwinning degradeert Willem II uit de Eredivisie door de uitslagen op de andere velden.

Heracles Almelo-Sparta: 1-3

Voor Sparta was de opdracht duidelijk: bij winst op Heracles waren de Rotterdammers verzekerd van nog een jaar Eredivisie. Heracles had vooraf aan een punt genoeg voor handhaving. De thuisploeg ging ondanks dat vol voor de winst in eigen huis. Heracles nam het initiatief in de wedstrijd, maar creëerde geen grote kansen. Beide teams leken de kleedkamers op te zoeken met een gelijkspel, maar op slag van rust bracht Arno Verschueren de Rotterdammers op 0-1.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde. Heracles had het meeste balbezit, maar Sparta creëerde twee grote kansen en benutte deze allebei waardoor de Rotterdammers via Lennart Thy en Mario Engels op een 0-3 voorsprong kwamen. Vijf minuten voor tijd deed Sinan Bakis nog wat terug, maar verder dan 1-3 kwam de thuisploeg niet. Door de overwinning is Sparta zeker van handhaving en moet Heracles zich oprichten voor de nacompetitie, waar een tweeluik met Excelsior wacht.

NEC-Fortuna Sittard: 0-1

Fortuna kwam op bezoek bij NEC na iets minder dan een kwartier spelen al op voorsprong. Zian Flemming was wéér belangrijk met een cruciale treffer. Over en weer waren er wat kleine mogelijkheden, maar een 0-1 ruststand was terecht. Na rust werd NEC sterker en in de slotfase leek het de gelijkmaker binnen te schieten. De uitblinkende Flemming stak daar echter een stokje voor met een geweldige redding van de doellijn. Door de overwinning eindigt Fortuna op plek vijftien in de Eredivisie.