Schreuder als kampioenmaker naar Ajax: Club Brugge pakt de titel in België

15-05-2022 15:16 Laatste update: 15:35

Alfred Schreuder heeft zich zondagmiddag met Club Brugge gekroond tot kampioen van België en kan dus met een gerust hart naar Ajax vertrekken komende zomer. De Bruggelingen wonnen met 1-3 bij Royal Antwerp FC, waardoor stuntploeg Union Saint-Gillis de ploeg van Schreuder niet meer in kan halen.

In de eerste helft was Club Brugge nog niet wakker. Met Noa Lang in de basis speelden de Bruggelingen niks klaar in Antwerpen. Dat resulteerde in een 1-0 voorsprong voor Antwerp. Aanvaller Michael Frey was de doelpuntenmaker.

Na rust moest Brugge dus alle zeilen bijzetten om zichzelf tot kampioen te kronen zondagmiddag. Dat lukte door een bevlieging van Lang. De Nederlander verdiende een penalty, die door Hans Vanaken feilloos werd benut: 1-1. Even later pakte de regerend kampioen ook de voorsprong. Jack Hendry kopte uit een corner raak. Twee minuten later maakte Brugge aan alle onzekerheid een einde: Sargis Adamyan scoorde de 1-3 en daar bleef het bij.

Door de overwinning is Schreuder voor het eerst kampioen geworden in zijn carrière als hoofdcoach. De Bruggelingen stonden bij zijn komst zeven punten achter op Union Saint-Gillis en na zondag is de inhaalslag compleet. Komend seizoen is Schreuder in Amsterdam te vinden. De trainer gaat aan de slag als hoofdcoach bij Ajax.