Nieuws

Xavi Simons bijna transfervrij: 'Ik weet nog steeds niet wat er gaat gebeuren'

Xavi Simons bijna transfervrij: 'Ik weet nog steeds niet wat er gaat gebeuren'

15-05-2022 14:08 Laatste update: 14:11

Xavi Simons weet nog altijd niet waar hij komend seizoen actief zal zijn. De middenvelder beschikt bij Paris-Saint-Germain over een aflopend contract en staat in de belangstelling van meerdere clubs.

"Mijn toekomst? Ik weet nog steeds niet wat er gaat gebeuren", vertelt Simons aan Prime Video. "Ik ben gelukkig hier bij PSG, maar volgende week is het seizoen afgelopen en dan zullen we zien... Ik ben blij hier." Het negentienjarige talent zou naar verluidt in de belangstelling staan van Bayer Leverkusen. Ook zijn oude club FC Barcelona hoopt op de komst van Simons.

Simons maakte in 2019 de overstap van Barça naar PSG. Hij maakte dit seizoen vaak deel uit van de selectie en maakte ook de nodige minuten in de hoofdmacht. Trainer Mauricio Pochettino geeft hem niet veel kansen. "We hebben een selectie van meer dan dertig gevestigde namen. Er is weinig plaats voor de jonge spelers. Ze moeten hun speelminuten verdienen", zei de Argentijn eerder al.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!