Nieuws

Schreuder heeft titel met Brugge voor het grijpen: 'Er is altijd druk, dus ook nu'

Schreuder heeft titel met Brugge voor het grijpen: 'Er is altijd druk, dus ook nu'

15-05-2022 13:53 Laatste update: 14:03

Alfred Schreuder kan zondagmiddag kampioen van België worden met Club Brugge. De Ajax-coach in spé speelt met de Bruggelingen uit bij het Royal Antwerp FC van Marc Overmars en heeft aan een overwinning genoeg om zich zeker te stellen van zijn eerste kampioenschap als hoofdtrainer bij een club.

Schreuders stond bij aankomst zeven punten achter op promovendus (!) Union Saint-Gilloise. Sindsdien is er een enorme inhaalslag gemaakt. "Vanaf dag één zijn we een inhaalrace gestart en was er druk", aldus Schreuder bij Eleven Sports. "Bij een grote club als Club Brugge is er altijd druk, dus ook nu. We kunnen onszelf belonen vandaag en daar gaan we alles aan doen."

Er wordt verwacht dat de wedstijd tussen Antwerp en Brugge niet per definitie een spektakelstuk zal worden. "Dat is afhankelijk van het begin van de wedstrijd. Er zijn ook hele mooie titelwedstrijden gespeeld."

"Met FC Twente speelden we een keer uit bij NAC Breda en dat was niet zo mooi, maar we hebben wel gewonnen. Uiteindelijk gaan we voor de winst. We proberen zo goed mogelijk te spelen, maar soms zijn er momenten dat je andere dingen moet leveren", aldus Schreuder.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!