Nieuws

Büttner sluit carrière af bij De Graafschap: 'Ben altijd in Doetinchem gebleven'

Büttner sluit carrière af bij De Graafschap: 'Ben altijd in Doetinchem gebleven'

15-05-2022 12:10 Laatste update: 12:12

Alexander Büttner (33) heeft een imposante carrière achter de rug en beëindigt zijn loopbaan bij De Graafschap. De oud-speler van onder meer Vitesse en Manchester United vertrok in de jeugd naar Ajax, maar bleef altijd in Doetinchem wonen. 

Büttner is nu nog actief bij RKC Waalwijk, maar de linksback tekende onlangs een contract van drie jaar bij De Graafschap voor volgend seizoen. Büttner komt oorspronkelijk uit Doetinchem en bleef er wonen toen hij bij de jeugd van Ajax terechtkwam. "Ik speelde als jochie in de jeugd van vv Doetinchem, de amateurclub waar ik met voetballen begonnen ben", zegt Büttner in gesprek met De Gelderlander. "Toen hadden er heel veel clubs belangstelling voor mij, misschien De Graafschap ook wel. Maar als Ajax zich meldt, dan is het niet zo moeilijk om een keuze te maken."

De verdediger verliet Ajax om de jeugdopleiding van Vitesse door te lopen. "Ik kon bij Ajax blijven, maar moest dan in een gastgezin gaan wonen", meent Büttner. "Dat wilde ik niet. De jeugdopleiding van Vitesse was in die tijd ook top. Daarom heb ik ervoor gekozen om in Arnhem te gaan voetballen. Vitesse is heel belangrijk geweest voor mij, die club blijft voor altijd in mijn hart."

In 2012 verdiende de Nederlander een transfer naar Manchester United, destijds nog een absolute topclub. "Ik ben er heel trots op dat ik voor Manchester United, destijds misschien wel de grootste club van de wereld, heb gespeeld. Op het moment dat je daar zit, ben je daar niet constant mee bezig", geeft Büttner toe.

De voetballer geeft een opvallende reden voor zijn vertrek uit Waalwijk: namelijk de reistijd. "Er zijn dagen geweest dat ik er drie uur over deed, van Doetinchem naar Waalwijk. En dan moest je ’s middags ook nog weer terug. Het is ook beter voor mijn lichaam om niet zo veel in de auto te zitten. Volgend seizoen ben ik in vijf minuten bij De Graafschap. Dat geeft me rust", besluit Büttner. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!