Nieuws

Utrecht wil zesde plek wegsnoepen en rekent op Ajax: 'Is nog in het vizier'

Utrecht wil zesde plek wegsnoepen en rekent op Ajax: 'Is nog in het vizier'

15-05-2022 11:38

FC Utrecht is al lang en breed geplaatst voor Europese play-offs, maar de ploeg van Rick Kruys kan op de laatste speeldag nog de zesde plek van Vitesse overnemen. De club uit de Domstad moet op bezoek bij Willem II winnen en rekent erop dat Ajax zijn sportieve plicht vervult tegen Vitesse.

Kruys kan met Utrecht de zevende plek niet meer ontgaan, maar de trainer heeft meerdere redenen om nog vol voor de winst te spelen in Tilburg. "Het is gunstig voor de club met het oog op het klassement waarmee de tv-gelden worden verdeeld en daarbij kun je in de play-offs uit starten en het thuis afmaken", zegt de oefenmeester tegenover De Telegraaf. "Daarbij zijn we al jaren op rij in de topzes geëindigd (al zes seizoenen, red.). Daarom willen we er vol voor gaan als die plek nog in het vizier is", meent Kruys. 

De trainer is hoe dan ook trots op zijn ploeg, die kans maakt op de zesde plek vanwege de gelijkmaker tegen AZ in de 94ste minuut. "De jongens hebben de hele wedstrijd keihard gevochten om terug te komen en uiteindelijk hebben we een verdiend punt gepakt. Het lijkt erop dat we in de juiste flow komen richting het einde van het seizoen. Het was geen toeval, dat we nog gelijkmaakten, want we waren zo aan het drukken. Die goal hebben we helemaal zelf afgedwongen."

Willem II moet winnen om nog uit de degradatiezone te ontsnappen en Kruys verwacht een hete strijd. "Willem II vecht voor zijn laatste kans en zal alles op alles zetten om te winnen. Dat maakt de uitdaging voor ons leuk, omdat je weet dat je in een goede atmosfeer gaat spelen. Je weet dat je honderd procent mee moet gaan in de strijd en duels, die Willem II op de mat gaat leggen", besluit Kruys. Alle eredivisieclubs werken zondagmiddag om 14.30 uur de laatste competitieronde af. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!