Nieuws

Sparta leeft op door intrede van Steijn: 'Heeft heel simpele dingen veranderd'

Sparta leeft op door intrede van Steijn: 'Heeft heel simpele dingen veranderd'

15-05-2022 11:16 Laatste update: 11:19

Vier speelronden voor het einde van de competitie stond Sparta Rotterdam laatste in de Eredivisie, inmiddels heeft de ploeg van Maurice Steijn zeven punten uit de laatste drie wedstrijden vergaard. Sparta kan zondag in een direct duel met Heracles Almelo lijfsbehoud veiligstellen en speler Vito van Crooij is blij met de komst van de nieuwe trainer. 

Na het knappe gelijke spel tegen AZ in eind april (1-1) begon het te lopen bij Sparta. In de daaropvolgende wedstrijden werd er gewonnen van FC Groningen (1-2) en PEC Zwolle (2-0) waardoor de Rotterdammers lijfsbehoud ineens in eigen hand hebben. Van Crooij is trots op de prestaties van Sparta. "Ik denk dat we het de afgelopen drie wedstrijden fantastisch hebben gedaan", zegt aanvaller tegenover De Telegraaf. "Het heeft het team een boost gegeven, dat we in de laatste minuut tegen AZ nog de gelijkmaker hebben gemaakt. Dat heeft het vertrouwen van iedereen goed gedaan."

De vroege intrede van Steijn heeft de ploeg ook goed gedaan. Henk Fraser verliet de club met nog vier wedstrijden voor de boeg en Sparta begon tegen alle verwachtingen in punten te pakken. "Ik heb natuurlijk altijd goed met hem samengewerkt", zegt Van Crooij, die bij VVV Venlo al met Steijn werkte. "Het zijn heel simpele dingen die hij veranderd heeft, maar ik denk wel dat dat ons geholpen heeft de afgelopen drie wedstrijden."

Om de stunt te voltooien moet Sparta nog één keer een goede prestatie op de mat leggen, weet ook Van Crooij. "Als we de laatste wedstrijd winnen, gaan we zelfs nog over Heracles heen", zegt de aanvaller. "Het staat allemaal dicht bij elkaar, maar het is heel belangrijk, dat we het in eigen hand hebben. Maar we moeten het nog wel gaan doen in de laatste wedstrijd", besluit Van Crooij. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie