PSG trakteert op vierklapper, Nice vergooit vierde positie ondanks goal Kluivert

14-05-2022 22:54 Laatste update: 23:14

Ook in Frankrijk wordt er langzaam naar het einde van de Ligue 1 toegewerkt en dat leverde op zaterdagavond een aantal fraaie affiches op. Landskampioen Paris Saint-Germain walsde over Montpellier heen en OSG Nice ging in eigen huis onderuit tegen LOSC Lille. Daardoor is de vierde plek in gevaar voor de ploeg van Justin Kluivert, die wel scoorde.

Montpellier - Paris Saint Germain 0-4
Het sterrenensemble van PSG speelde dit seizoen wisselvallig, maar wist wel ruim van tevoren de landstitel binnen te slepen. In het duel met Montpellier had de Parijse club weinig te vrezen en zorgde een sterk spelende Lionel Messi binnen twintig minuten voor de eerste twee treffers. Vijf minuten later deed Ángel Di Maria er een schepje bovenop en was de wedstrijd al gespeeld.

In de tweede helft scoorde Kylian Mbappé, die hard op weg lijkt naar Real Madrid, de vierde treffer. PSG kan het seizoen op 86 punten eindigen als het zaterdag in eigen huis van Metz weet te winnen. Montpellier maakte geen moment aanspraak op een punt en blijft op de dertiende plaats steken.

OGC Nice - LOSC Lille 1-3
Voor Nice was de missie van tevoren duidelijk: een overwinning op Lille betekende dat de vierde plek zou worden verstevigd, wat recht geeft op deelname van de voorrondes van de Champions League. Justin Kluivert opende na ruim een half uur de score en Nice deed daardoor in de eerste helft goede zaken.

In de tweede helft verzaakte de ploeg van trainer Christophe Galtier echter. Jonathan David schoot binnen tien minuten twee keer raak en in de slotminuut maakte Timothy Weah de derde treffer voor de bezoekers. Door de overwinningen van concurrenten Stade Rennes en Strasbourg zakt Nice naar de zesde plaats en is Champions League-voetbal niet meer in eigen hand. Lille verstevigt de tiende plaats met de overwinning en staat in punten gelijk met nummer negen Nantes.

Olympique Lyon - FC Nantes 3-2
De ploeg van Peter Bosz draait een matig seizoen, maar wist in eigen huis wel met Nantes af te rekenen en heeft daarmee de achtste plaats in de Ligue 1 verstevigd. Moussa Dembélé zorgde binnen tien minuten voor de openingstreffer, maar daarna was het lang wachten op een doelpunt. De slotfase van het duel stelde echter niet teleur.

Een kwartier voor tijd viel de 2-0 van Lucas Paquetá en daarna brak de wedstrijd open. Quentin Merlin zorgde vijf minuten voor tijd voor de aansluitingstreffer, maar vier minuten later was het verschil weer twee door Tetê. In de slotminuut zorgde Wylan Cyprien voor de 3-2. Nantes blijft door de nederlaag op de negende plaats steken en kruipt niet over Lyon heen.