Nieuws

Van Dijk wordt na 59 wedstrijden gewisseld: 'Voelde iets boven mijn kuit'

Van Dijk wordt na 59 wedstrijden gewisseld: 'Voelde iets boven mijn kuit'

14-05-2022 22:42 Laatste update: 22:43

Virgil van Dijk won zaterdag voor het eerst in zijn carrière de FA Cup met Liverpool, maar moest na de reguliere speeltijd het veld verlaten. De verdediger voelde iets in zijn kuit, maar weet niet precies wat er aan de hand is. 

Dat het niet vaak voorkomt dat Van Dijk een wedstrijd niet uitspeelt, is een understatement: de Nederlander speelde dit seizoen 59 wedstrijden en werd in de finale tegen Chelsea voor het eerst gewisseld. Liverpool won de trofee na strafschoppen, waardoor Van Dijk opgelucht kon ademhalen. 

De verdediger geeft toe dat het speelschema druk is voor The Reds, die nog op alle fronten actief zijn dit seizoen. "Je ziet wel dat de vermoeidheid er soms inslaat. We reizen veel en zijn weinig thuis. We mogen niet klagen, verre van, maar het eist wel heel van ons", zegt Van Dijk tegenover Ziggo Sport.

Liverpool en Chelsea moesten verlengen, maar Van Dijk verliet het veld voor Joel Matip. "Ik voelde, ik weet niet, niet een knap, maar... ik vind het lastig te beschrijven. Het was een beetje hoger bij mijn kuit. We hebben alles gecontroleerd in de rust en dat leek allemaal goed, maar er kan ook wat irritatie zijn ontstaan. Ik ben geen dokter, ik heb geen flauw idee", merkt Van Dijk op. 

"Dit is voor het eerst, dus het kan met vermoeidheid te maken hebben. Ik maak me geen zorgen, maar het is wel vervelend, want je hebt geen idee wat het is. Geen reden voor paniek", besluit de Nederlander. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!