Nieuws

'Na die actie heb ik meer steun gehad dan bedreigingen, dat doet me veel meer'

'Na die actie heb ik meer steun gehad dan bedreigingen, dat doet me veel meer'

14-05-2022 21:37 Laatste update: 21:51

Sem Steijn stond deze week flink in de schijnwerpers na zijn afkeurende gebaren tegenover het publiek van NAC Breda. Vader Maurice Steijn werd als trainer van NAC bedreigd en dat nam zijn zoon niet in dank af. Na de actie van Steijn werd het gezin slachtoffer van meer bedreigingen, maar ADO Den Haag bereikte wel de halve finale van de play-offs ten koste van de Bredase club. 

Door de dubbele overwinning (beide keren 2-1) treft ADO in de halve finale FC Eindhoven. Steijn verscheen na de overwinning voor de camera van ESPN. "Na die actie heb ik eigenlijk veel meer steun gehad dan bedreigingen, dat doet me eigenlijk veel meer", bekent de spits. "Ik heb ook nare berichten gehad, hoor. Ook naar mijn zusje toe, die kreeg ook wat binnen. Maar ik krijg nog iedere dag vanuit het land berichtjes binnen: je bent een topper."

De familie Steijn was helaas al bekend met bedreigingen. Vader Maurice lag als trainer van NEC overhoop met de fanatieke achterban van NAC en moest dat bekopen met bedreigingen richting de familie. Toen de kinderen van de oud-trainer echter doelwit werden, besloot hij aangifte te doen van de berichten. Zoon Sem stak na een treffer zijn middelvinger op naar de NAC-aanhang, maar heeft daar geen spijt van. "Het is goed zo, mooi om af te sluiten. NAC lekker terug en wij zijn door", besluit de aanvaller. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!