Nieuws

Sterker NAC 'verzuipt' tegen ADO: 'Dit is typerend voor het hele jaar'

Sterker NAC 'verzuipt' tegen ADO: 'Dit is typerend voor het hele jaar'

14-05-2022 21:29 Laatste update: 21:30

NAC Breda werd zaterdag uitgeschakeld in de play-offs voor promotie en daarmee komt een teleurstellend seizoen ten einde. Trainer Edwin de Graaf zag dat zijn ploeg de betere was over twee wedstrijden tegen ADO Den Haag, maar zich alsnog volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie moet melden. 

Dat NAC de kansen er niet in kreeg tegen ADO, is volgens De Graaf geen toeval. "Als je ziet wat voor kansen wij krijgen en hoe knullig wij die goal uit de counter tegen krijgen, dat is typerend voor het hele jaar. Natuurlijk kan je dan door de grond zakken", zegt de teleurgestelde trainer tegenover BN De Stem. "Tactisch stond het goed, we gaven niks weg, zaten goed in de duels en hadden meer de bal. We waren duidelijk de betere ploeg."

Uiteindelijk koopt De Graaf daar echter niets voor en begint de Bredase club volgend seizoen van voor af aan. "Het is frustrerend dat als je een stuk beter bent dan ADO en helemaal niks hebt. Het is allemaal net niet geweest. Uiteindelijk waren we heel blij dat we de play-offs haalden. Het is een jaar lang onrustig geweest op en rond de club."

De Graaf heeft besloten dat zijn spelers een paar dagen rust aan het hoofd moeten krijgen. "We komen daarna nog bij elkaar om af te sluiten. Ik moet dit ook even laten bezinken. Twee, drie dagen niet met voetbal bezig zijn om tot rust te komen. Deze komt wel binnen ja. Vol verwachting gaan we de play-offs in en dan is het pijnlijk dat je er in de eerste ronde uitligt. Deze moeten we wel even verwerken", besluit de trainer. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!