Nieuws

Vitesse viert 130-jarig bestaan met speciaal thuisshirt tegen Ajax

Vitesse viert 130-jarig bestaan met speciaal thuisshirt tegen Ajax

14-05-2022 21:16

Vitesse heeft voor het 130-jarig van de club een speciaal thuisshirt ontworpen. Het shirt, dat gevuld staat met historische details, wordt zondag in het thuisduel met Ajax voor het eerst gedragen. 

Dat laat Vitesse via de officiële kanalen weten. In het nieuwe shirt zijn meer geel-zwarte banen te vinden dan in eerdere seizoenen. In de kraag staat één van de eerste clubliederen geprint en in de nek is de kreet '130 jaar Vitesse Arnhem' te vinden met zowel het nieuwe als het oude clublogo.

De oude logo's zijn op meer plekken op het shirt terug te vinden. Op de borst is het klassieke Vitesse-logo te vinden. Op de rugnummers is het eerste logo waar Vitesse ooit mee speelde, in de jaren zeventig, eveneens terug te vinden. 

Het is de bedoeling dat de thuisshirts tegen Ajax, in de play-offs voor Europees voetbal én in het volgende seizoen worden gedragen om het jubileum te vieren. De shirts gaan zondag in de verkoop bij de Arnhemse club. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!