Nieuws

Lewandowski bevestigt geruchten: 'Ik teken geen nieuw contract bij Bayern'

Lewandowski bevestigt geruchten: 'Ik teken geen nieuw contract bij Bayern'

14-05-2022 20:16

Robert Lewandowski heeft na het gelijke spel tussen Bayern München en VfL Wolfsburg (2-2) de woorden van technisch directeur Hasan Salihamidzic bevestigd. De Poolse spits zal geen nieuw contract tekenen bij Der Rekordmeister en is na acht jaar Bayern toe aan een nieuwe uitdaging. 

Lewandowski bevestigde dat nieuws tegenover Sky Sports Germany. "Ik teken geen nieuw contract", zegt de Pool stellig. "Ik heb gezegd dat als er een aanbieding komt, we daarover moeten nadenken. Ook voor de club. Beide partijen moeten aan de toekomst denken. Meer kan ik niet zeggen."

De verbintenis van de spits loopt tot de zomer van 2023, waardoor de kans bestaat dat Lewandowski nog één seizoen bij Bayern actief blijft. Daar kan de Pool zich in vinden. "Dat lijkt me duidelijk, ik heb nog een contract voor een jaar. Maar ik heb gezegd dat we de beste oplossing voor beide partijen moeten vinden. We moeten afwachten wat er nu gebeurt", verduidelijkt Lewandowski.

De aanvaller staat in belangstelling van FC Barcelona, dat mogelijkheden onderzoekt om de Pool in te lijven. Bayern wil naar verluidt 35 tot 40 miljoen euro zien voor de overstap. "Het is heel goed mogelijk dat dit mijn laatste wedstrijd voor Bayern was", besluit Lewandowski voor de camera van Viaplay. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!