ADO maakt in eigen huis geen fout en bereikt halve finale play-offs, NAC druipt af

14-05-2022 18:30 Laatste update: 18:35

ADO Den Haag heeft zaterdagmiddag aan het langste eind getrokken in het play-off-tweeluik met NAC Breda. ADO won in Breda al met 2-1 en trok in eigen huis een 2-0 overwinning over de streep. Daardoor bereikt de club uit Den Hag de volgende ronde van de play-offs om promotie en druipt NAC wederom af.

NAC moest winnen in Den Haag om nog een kans te maken om de volgende ronde te bereiken. De bezoekers drukten in de tweede helft en waren op zoek naar de openingstreffer, maar kregen twintig minuten voor tijd met een counter de deksel op de neus. Dion Malone opende de score voor ADO en drie minuten later was het over en uit voor NAC: Dhoraso Klas verdubbelde de score, waardoor NAC drie doelpunten moest maken met nog een kwartier te spelen. De bezoekers waren de betere ploegen, maar keken alsnog tegen een achterstand aan.

In de blessuretijd tekende Ezechiel Banzuzi nog wel voor de eretreffer, maar het mocht niet meer baten voor NAC. ADO wint het tweeluik met 4-2 en mag zich gaan melden in de volgende ronde van de play-offs om promotie. NAC mag zich volgend jaar weer in de Keuken Kampioen Divisie melden. ADO treft op 17 mei en 21 mei FC Eindhoven in de halve finale. Op 24 mei en 29 mei wordt de finale, eveneens een tweeluik, afgerond.