'We hebben meerdere mes-op-de-keel-wedstrijden overleefd, het gevoel is goed'

'We hebben meerdere mes-op-de-keel-wedstrijden overleefd, het gevoel is goed'

Fortuna Sittard vertoeft momenteel op de zestiende plaats in de Eredivisie en heeft nog één kans om degradatie te ontlopen. Zondagmiddag treft de ploeg van Sjors Ultee NEC Nijmegen en is het de dood of de gladiolen voor de club uit Sittard. 

Bij een nederlaag van Fortuna en een overwinning van Willem II kan de club alsnog direct degraderen, waardoor een overwinning op de Nijmegenaren noodzakelijk is. In gesprek met Limburg 1 bevestigt Ultee dat er zeker gezonde spanning is bij de spelers. "We hebben het al maanden over finales, maar dit is de finale der finales. Het is gewoon echt spannend, dat zal niemand ontkennen. Iedereen die het wel ontkent, die liegt en wil stoer overkomen."

Fortuna is zaterdag al afgereisd naar Nijmegen, maar dat is niet speciaal omdat het de laatste wedstrijd is. "Het is toch heel vervelend als voetballer om na zo een lange reis krap in een bus te zitten en te moeten voetballen. Van de zeventien wedstrijden uit hebben we er bij dertien of veertien een dag van tevoren een hotel genomen."

Ultee kijkt uit naar de allesbeslissende wedstrijd. "Het gevoel is goed als je kijkt hoe het team er op staat. Het is heel fijn dat je naar morgen toe weer heel veel mensen terughebt en een ploeg hebt die heeft laten zien dat het veel punten kan pakken. We hebben meerdere mes-op-de-keel-wedstrijden overleefd. Het gevoel is heel goed", besluit Ultee. 

Bij een overwinning kan Fortuna zelfs de veertiende plaats overnemen, maar de marges blijven in de kelder van de Eredivisie ontzettend klein. De club uit Sittard moet hopen dat Sparta Rotterdam en Heracles Almelo punten laten liggen, anders blijven play-offs zelfs bij een overwinning van Fortuna een feit. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie