Nieuws

Gullit snapt keeperswissel Tuchel niet: 'Die Mendy was in bloedvorm, pakte alles'

Gullit snapt keeperswissel Tuchel niet: 'Die Mendy was in bloedvorm, pakte alles'

14-05-2022 17:41

Chelsea FC en Liverpool FC bepalen zaterdagmiddag wie de FA Cup op zal tillen. De twee ploegen ontmoetten elkaar eerder in het seizoen al in de finale van de League Cup en in die wedstrijd werd doelman Edouard Mendy van het veld gehaald door Thomas Tuchel. Ruud Gullit begrijpt niet dat de Duitse manager die beslissing nam. 

Gullit blikt vooruit op de bekerfinale bij Match of the Day op Ziggo Sport. Mendy werd gewisseld voor de strafschoppenserie, die Chelsea uiteindelijk verloor. "Het is één keer gebeurd. Maar die Mendy was in een bloedvorm, die stopte de ene bal na de andere. Waarom ga je wisselen? Als je ziet dat je keeper in vorm is, moet je het gewoon niet doen." Uiteindelijk miste Kepa Arrizabalaga de beslissende strafschop en werd de Spaanse doelman de schlemiel bij The Blues

Wellicht had Tuchel afgekeken bij Louis van Gaal, die het kunstje flikte toen hij Tim Krul binnen de lijnen bracht voor Jasper Cilessen in het Nederlands elftal. De wissel was bij de Nederlander echter wél succesvol. "Cilessen was er doodziek van. Dat zijn foutjes van Tuchel. Soms moet je bij jezelf denken: ik weet dat ik het gezegd heb,, maar die Mendy is zo in vorm, laat hem maar staan", besluit Gullit. Chelsea en Liverpool trappen om 18.45 uur af op Wembley. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!