Nieuws

NEC denkt over duels in lege Goffert: 'Staan er niet goed op bij andere gemeenten'

NEC denkt over duels in lege Goffert: 'Staan er niet goed op bij andere gemeenten'

22-10-2021 19:07

Er bestaat een serieuze mogelijkheid dat NEC de komende thuiswedstrijden alsnog in het Goffertstadion gaat spelen. De clubleiding zocht deze week naar een alternatieve locatie om de wedstrijden af te werken na het instorten van een gedeelte van het uitvak, maar vooralsnog zonder succes.

NEC denkt er daarom serieus over na om de thuiswedstrijden in de Eredivisie in een leeg Goffertstadion af te werken. 'NEC legt de focus voor nu op een optie die eerder onmogelijk leek: spelen in het eigen Goffertstadion, maar zonder publiek. Daarover is de club momenteel in gesprek met de gemeente', zo laat de club in een persbericht op de website weten.

De rellen van afgelopen weekend tijdens de derby tegen Vitesse zorgen er mede voor dat de Nijmegenaren maar lastig een ander onderkomen kunnen vinden. 'Met de gebeurtenissen van afgelopen weekend in het achterhoofd staat NEC er momenteel niet goed op bij meerdere gemeenten. De locaties waar NEC de wedstrijden hoopte te spelen haakten om diverse redenen één voor één af.'

De club dacht zelfs na over de optie om de thuiswedstrijden in Duitsland af te werken, maar dat idee lijkt maar weinig kans van slagen te hebben. De stadions waarmee NEC nog in gesprek is, liggen allemaal op tenminste anderhalf uur rijden. De kans lijkt hierdoor groot dat de club gaat spelen in een leeg Goffertstadion. Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma voor NEC. Dan komt FC Groningen op bezoek.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!