FC Twente Vrouwen officieus landskampioen na ruime zege op PSV

FC Twente Vrouwen officieus landskampioen na ruime zege op PSV

14 mei - 16:24 Laatste update: 16:44
Eredivisie 0 Reacties

De voetbalsters van FC Twente hebben zaterdagmiddag een grote stap gezet richting de landstitel door PSV met 3-0 te verslaan in de Grolsch Veste. Concurrent Ajax won ook op bezoek bij Feyenoord, maar Twente heeft drie punten meer en een veel sterker doelsaldo dan de Amsterdammers.

Aanvoerster Renate Jansen opende de score en tekende voor rust nog voor de tweede treffer. Na rust kwam de derde treffer op naam van Fenna Kalma en was de wedstrijd gespeeld. Kika van Es moest het veld verlaten met een enkelblessure en kon haar tranen niet bedwingen. 

Twente heeft een doelsaldo van +19 ten opzichte van Ajax, waardoor de titel eigenlijk al binnen is. Met nog één wedstrijd te gaan staat Twente drie punten voor en mag er verloren worden. KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee had de schaal al meegenomen voor het geval Ajax punten zou verspelen bij Feyenoord, maar nu moet Van der Zee wachten voor het laatste duel om de prijs te mogen uitreiken. Hoe officieus het ook is, Twente is nog geen kampioen. 

In de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax werd bovendien een record bereikt: bij de wedstrijd waren ruim 14.500 toeschouwers aanwezig, een absoluut record in de Vrouwen Eredivisie, waar Ajax met 1-4 als overwinnaar het veld verliet. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie