Nieuws

Lewandowski-saga duurt voort: 'Hij heeft me verteld dat hij toe is aan wat anders'

Lewandowski-saga duurt voort: 'Hij heeft me verteld dat hij toe is aan wat anders'

14-05-2022 16:07

Robert Lewandowski is al maanden onderwerp van gesprek bij Bayern München en het ziet er steeds meer naar uit dat de Poolse spits zijn laatste wedstrijden speelt voor Der RekordmeisterLewa is toe aan iets anders en wil na acht jaar vertrekken uit de Duitse hoofdstad. 

Dat heeft directeur Hasan Salihamidzic laten weten tegenover Sky Sports Germany. "Ik heb gesproken met Lewa: hij heeft me verteld dat hij ons contractaanbod niet zal accepteren en dat hij toe is aan iets anders", laat de Bosniër weten. Bayern wil de vedette alleen voor een goed bod laten gaan. "Lewa ligt nog vast tot 30 juni 2023, dat is een feit en onze positie verandert niet", voegt Salihamidzic daar aan toe.

De vermeende interesse van FC Barcelona krijgt steeds meer vorm en de Catalanen zitten op de eerste rij om de Pool over te nemen. Lewandowski zou 35 tot 40 miljoen euro moeten kosten ondanks zijn contractduur en leeftijd. Het is maar net de vraag of Barça aan die vraagprijs kan voldoen. De Blaugranas zijn van plan om afscheid te nemen van enkele spelers om het salarishuis in orde te krijgen en een nieuwe topspeler aan te trekken. Trainer Xavi Hernández liet eerder al doorschemeren dat een mogelijk vertrek van Frenkie de Jong tot de mogelijkheden behoort. 

Bayern pakte dit seizoen de tiende landstitel op rij en lijkt de Duitse hegemonie nog wel even in handen te hebben. Zaterdag treft de landskampioen VfL Wolfsburg. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!