Nieuws

Xavi looft 'sleutelspeler' Frenkie, maar sluit een eventuele move niet uit

Xavi looft 'sleutelspeler' Frenkie, maar sluit een eventuele move niet uit

14-05-2022 13:53 Laatste update: 14:56

Barcelona-trainer Xavi Hernández reageerde zaterdag tijdens het persmoment in aanloop naar het duel met Getafe op de situatie rondom Frenkie de Jong. De Spaanse oefenmeester sluit niet uit dat de dribbelkoning volgend seizoen in een ander shirt speelt, maar benadrukt nogmaals dat hij erg belangrijk is voor Barça.

De afgelopen week stonden de kranten weer vol met geruchten over een eventuele Frenkie-move, naar Manchester United. Op de persconferentie werd aan Xavi gevraagd wat hij hier van vond. "Ik heb heel vaak gezegd dat Frenkie heel belangrijk voor ons is", spreekt hij. "Hij is een sleutelspeler."

Toch wil de Catalaan de deur niet volledig dicht gooien. "Je hebt ook de financiële situatie van de club waar je rekening mee moet houden. Daar worden besluiten over gemaakt. Ik heb het dan niet specifiek over Frenkie, maar over de situatie in het algemeen."

De beweegreden achter een mogelijke transfer van Frenkie, is de financiële noodsituatie. Met de verkoop van de in Arkel geboren middenvelder zou zo’n tachtig tot honderd miljoen euro gemoeid zijn, een bedrag dat als doekje kan dienen tegen de stromende schulden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!