Nieuws

'Op een na waardevolste speler van Real Madrid krijgt flinke contract-upgrade'

'Op een na waardevolste speler van Real Madrid krijgt flinke contract-upgrade'

14-05-2022 12:55

Marca weet dat Vinícius Júnior een akkoord heeft bereikt met Real Madrid over een nieuwe verbintenis. De twee kampen waren in onderhandeling over een nieuw contract, en deze bevinden zich momenteel in de laatste fase. De Braziliaan kan een stuk mee salaris gaan opstrijken als dat hij al deed.

Dit seizoen is hét seizoen van Vini. De rappe buitenspeler maakte afgelopen donderdag zijn eerste hattrick voor de Koninklijke tegen Levante (6-0), een lekker gedachte met het oog op de Champions League-finale tegen Liverpool. Het Spaanse medium weet dat één ding zeker is: Real gaat Vinícius niet laten glippen.

Vini is nog in het bezit van een doorlopend contract tot medio 2024, maar Real wil de dribbelkoning voor veel langere tijd aan zich verbinden, tot minimaal 2028. In zijn huidige contract was een afkoopsom van 350 miljoen euro gezet, maar deze gaat worden opgewaardeerd naar de verbazingwekkende grens van één miljard euro.

Ook zal het voor Vinícius leuker worden om naar zijn salarisstrookje te kijken. Momenteel verdient de Braziliaan 3,2 miljoen euro netto op jaarbasis, maar in de nieuwe overeenkomst wordt dit bedrag meer dan verdrievoudigd: tien miljoen euro gaat straks jaarlijks zijn kant op.

De statistieken van de Braziliaan spreken voor zich. In de vijftig optredens waarin hij te bewonderen was, scoorde hij 21 keer en wist hij twintig keer succesvol een ander te bedienen. Na de eveneens uitstekend in vorm verkerende Karim Benzema is hij daarmee de meest waardevolle speler uit het nest van Carlo Ancelotti.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!