Nieuws

Doelman vertrekt na negen jaar bij Ajax om zoektocht naar speeltijd te openen

Doelman vertrekt na negen jaar bij Ajax om zoektocht naar speeltijd te openen

14-05-2022 08:57

Calvin Raatsie vertrekt komende zomer transfervrij bij Ajax. De twintigjarige doelman heeft besloten om zijn aflopende contract in de hoofdstad niet te verlengen, meldt Ajax Showtime.

Raatsie, opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje, wil meer gaan spelen, weet het medium. Bij de Amsterdamse beloften moest hij dit seizoen veelal Jay Gorter en Charlie Setford voor zich dulden in de pikorde. Raatsie bleef dit seizoen steken op twaalf optredens in de Keuken Kampioen Divisie, waarin hij 24 goals tegen kreeg en één keer de nul hield.

Waar Raatsie zijn loopbaan voortzet, is nog niet duidelijk. Hij geniet interesse uit zowel Nederland als het buitenland, maar heeft de knoop over zijn toekomst nog niet doorgehakt. Raatsie speelde negen jaar in de jeugd van de Amsterdammers. Zijn debuut in het eerste elftal maakte hij nooit, al zat hij wel een aantal keer op de bank.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!