Nieuws

PSV ontvangt twee boetes van UEFA na incidenten tijdens duel met Leicester City

PSV ontvangt twee boetes van UEFA na incidenten tijdens duel met Leicester City

13-05-2022 22:34 Laatste update: 22:38

PSV heeft van de UEFA twee boetes gekregen van in totaal vijftigduizend euro. Dit komt door twee incidenten tijdens de thuiswedstrijd tegen Leicester City.

De boetes zijn voor ordeverstoringen in het publiek en het afsteken van vuurwerk. De twee incidenten tijdens het Conference League-duel met Leicester, kosten de club beide 25.000 euro. Samen dus vijftigduizend euro. Leicester heeft ook een boete gekregen van de de UEFA, de Engelsen moeten vijftienduizend euro aftikken voor ordeverstoringen in het publiek.

Nederlandse clubs zijn niet onbekend met boetes van de UEFA. Feyenoord moest alleen al in het huidige Europese seizoen bijna 500.000 euro betalen na meerdere boetes voor wanordelijkheden tijdens thuis- en uitwedstrijden. PSV kreeg ook al eens eerder een boete dit seizoen, na de wedstrijd op bezoek bij Sturm Graz moesten de Eindhovenaren dertigduizend euro overmaken naar de UEFA.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!