Nieuws

Verweij onthult afkoopsom van Wijndal: 'Dat weten ze bij Ajax ook'

Verweij onthult afkoopsom van Wijndal: 'Dat weten ze bij Ajax ook'

13-05-2022 21:18 Laatste update: 22:45

Mocht Ajax Owen Wijndal willen aantrekken, moet het tien miljoen euro neerleggen, meldt clubwatcher Mike Verweij. De Amsterdammers zien in de linksback de ideale vervanger van Nicolás Tagliafico.

Er gaan al lange tijd geruchten dat Ajax hoopt op de komst van Wijndal. Naar verluidt zou Juventus ook geinteresseerd zijn in de AZ-back, maar volgens Verweij moeten we daar niet te zwaar aan tillen. "Die  hebben nog nooit een speler gekocht waar volgens de media interesse in zou zijn geweest, dus daar moet Ajax zich niet door laten opjagen", zegt hij in de Voetbalpodcast van De Telegraaf. "Ze weten dat hij voor tien miljoen euro op te halen is."

Ajax zou die tien miljoen euro kunnen betalen met het geld dat Ryan Gravenberch zal opleveren. "Bayern heeft het bod verhoogd en wil nu achttien miljoen euro vast betalen. Daar kan dan 5,5 miljoen aan makkelijk haalbare bonussen bij komen, zodat Ajax maximaal 23,5 miljoen krijgt. Met zevenenhalf procent aan doorverkooppercentage en een lagere commissie voor de agent moet deze deal rondkomen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!