Nog een jaar KKD voor De Graafschap: FC Eindhoven plaatst zich voor tweede ronde

13-05-2022 21:59 Laatste update: 22:09

FC Eindhoven mag blijven dromen van promotie naar de Eredivisie. Na een 1-1 gelijkspel in de heenwedstrijd werd er vrijdagavond met 3-1 gewonnen van De Graafschap, dat door het verlies ook komend seizoen actief zal zijn in de Keuken Kampioen Divisie

Beide ploegen schoten uit de startblokken in Eindhoven. Al na tien minuten kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong door een mooie goal van Justin Ogenia. Vijf minuten later was het Mees Kaandorp die de gelijkmaker binnenschoot. Na de gelijkmaker pakte Eindhoven weer het initiatief in de wedstrijd en wist in de 22ste minuut weer op voorsprong te komen via Charles-Andreas Brym. Twee minuten later schoot Joey Sleegers ook nog de 3-1 binnen.

Na rust leken de Eindhovenaren het wat rustiger aan te doen en de wedstrijd te willen uitspelen. Dat lukte naar behoren. De Graafschap probeerde het laatste kwartier alles op alles te zetten om de aansluitingstreffer te forceren, maar de Superboeren wisten de uitblinkende Nigel Bertrams niet te passeren. Door de overwinning stoot Eindhoven door naar de halve finale van de play-offs, waarin het zal spelen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen ADO Den Haag en NAC Breda.