Interview

Ten Hag over vermeende interesse in Overmars: 'Ik ben niet op de hoogte gesteld'

Ten Hag over vermeende interesse in Overmars: 'Ik ben niet op de hoogte gesteld'

22-10-2021 16:21

Ajax-trainer Erik ten Hag weet niets van de belangstelling van Newcaste United voor Marc Overmars. De directeur voetbalzaken van de Amsterdammers werd de voorbije dagen in verband gebracht met Newcastle United, waar Overmars met zijn beleid een aanval op topclubs van de Premier League zou moeten doen.

"Ik heb hem daar niet over gehoord", vertelt Ten Hag tijdens de persconferentie voorafgaan aan de topper van zondag tegen PSV. "Het heeft ook geen zin om te reageren op geruchten. Overmars heeft hier een aantal jaren geleden de dingen in gang gezet, vanuit een bepaalde visie. Hij heeft structuur aangebracht en de boel gemanaged. Daarna is het hier gaan groeien. Dat proces is nog niet ten einde. Het kan alleen maar verder groeien."

Op de vraag of Ten Hag zelf een baan bij Newcastle United zou zien zitten, geeft de oefenmeester een duidelijk antwoord. "Daar ben ik niet mee bezig. Daar is nu ook niet het moment voor. Ik eis van mijn spelers dat ze zich focussen en dat ze zich niet met randzaken en geruchten moeten bezighouden. Dan moet ik als trainer het goede voorbeeld geven. De focus moet liggen op presteren met Ajax, dat is het belangrijkste. Randzaken, geruchten, et cetera niet."

Antony kent de afgelopen tijd ook de interesse van een aantal Europese grootmachten. Spelers als Hakim Ziyech en Donny van de Beek vertrokken de afgelopen jaren ook uit Amsterdam voor topclubs, maar zij werden bij hun nieuwe club nog geen vaste waarde. "Ik denk wel dat ze dat zullen zien. Ze zullen de keuzes die ze maken heel goed moeten afwegen", stelt Ten Hag. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!