Willem II heeft handhaving niet meer in eigen hand: 'Er heerst rust in de groep'

Willem II heeft handhaving niet meer in eigen hand: 'Er heerst rust in de groep'

13 mei - 18:29 Laatste update: 22:44
Eredivisie 1 Reacties

Er staat een hele belangrijke speelronde in de Eredivisie te wachten voor Willem II. Op de slotdag kunnen de Tricolores nog degraderen, zich plaatsten voor de nacompetitie en handhaven. Trainer Kevin Hofland vindt het een bijzonder scenario.

Mocht Willem II zondag winnen van FC Utrecht, is het nog altijd niet zeker van directe handhaving. De Tilburgers zijn afhankelijk van de resultaten van Fortuna Sittard en Sparta. Mochten beide concurrenten winnen, is zelfs bij winst op Utrecht, degradatie een feit. "Het klinkt misschien gek, maar doordat 100 procent duidelijk is wat we moeten doen heerst er rust in de groep", vertelt Hofland tegen het Brabants Dagblad. "Natuurlijk is er ook gezonde spanning, dat is een goed teken."

Het feit dat een overwinning mogelijk niet voldoende zal zijn voor handhaving zorgt niet voor paniek, vertelt Hofland. "Het is zoals het is, maar het is zeker bijzonder dat alle drie de scenario's op de laatste speeldag nog mogelijk zijn. Dat heb ik niet eerder meegemaakt. Maar aan denken in 'als' hebben we niets. We moeten winnen en dan pas naar anderen kijken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie