Heerenveen kondigt vertrek van assistent-trainer 'met enorme staat van dienst' aan

Heerenveen kondigt vertrek van assistent-trainer 'met enorme staat van dienst' aan

13 mei - 16:47 Laatste update: 16:50
Eredivisie 0 Reacties

Sc Heerenveen en interim assistent-trainer Jeffrey Talan gaan na dit seizoen uit elkaar, melden de Friezen via de officiële kanalen. De vijftigjarige Talan ziet zijn contract deze zomer aflopen, en besluit een aanbieding om werkzaam te blijven bij Friese club naast zich neer te leggen.

Talan is sinds 2010 in dienst bij Heerenveen en was in het verleden zo’n acht seizoenen actief als speler in de hoofdmacht van de club. De geboren Katwijker bekleedde in de afgelopen periode verschillende functies bij de club. Zo was hij actief als jeugdtrainer, hoofd jeugdopleiding en nu dus assistent-trainer van het eerste elftal.

Technisch manager Ferry de Haan spreekt eervol over de verdiensten van Talan. "Jeffrey heeft een enorme staat van dienst bij sc Heerenveen en we hadden hem dan ook graag voor de club behouden. Wij denken dat Jeffrey zijn kracht ligt bij het persoonlijk ontwikkelen van talent en zagen voor hem dan ook een rol weggegeld binnen de academie. We vinden het dan ook jammer dat Jeffrey ervoor heeft gekozen om hier niet op in te gaan, maar respecteren uiteraard zijn keuze. We willen Jeffrey bedanken voor alles wat hij voor de club heeft betekend en wensen hem alle succes in zijn verdere loopbaan."

Heerenveen is nog altijd in de race om plek acht, die recht geeft op de play-offs om een ticket voor Europees voetbal. Om dit te kunnen bewerkstelligen, dienen de Friezen het Go Ahead Eagles van de aanstaand trainer Kees van Wonderen te verslaan. De Eagles-oefenmeester is volgend jaar actief in het Abe Lenstra stadion, en zal dit dus zonder het bijzijn van Talan gaan doen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie