Interview

Schmidt zet definitief streep door Madueke tegen Ajax, meespelen Gakpo vraagteken

Schmidt zet definitief streep door Madueke tegen Ajax, meespelen Gakpo vraagteken

22-10-2021 15:58

PSV-trainer Roger Schmidt kan de komende weken niet beschikken over Noni Madueke. De rappe aanvaller van PSV mist zodoende de topper in Amsterdam tegen Ajax. Achter de naam van Cody Gakpo staat ook nog een vraagteken, over zijn fysieke gesteldheid kan later op de vrijdagmiddag iets gezegd worden.

"Noni heeft een spierblessure. Ik verwacht dat hij de komende weken niet kan spelen", wordt de Duitse oefenmeester geciteerd door de NOS. "Ik kan pas later vanmiddag, na een scan, zeggen wat de ernst van de blessure is", vertelt Schmidt over de kwetsuur bij Gakpo. "We moeten zien of hij kan spelen."

Door de blessures van verschillende aanvallers lonkt een basisplaats voor Yorbe Vertessen. Schmidt geeft hoog op van de twintig jarige aanvaller, maar ziet dat het nog ontbreekt aan effectiviteit. "Kijk naar Lionel Messi of Robert Lewandowski, die in hun jonge jaren ook nog niet zo effectief waren", vertelt Schmidt. "Yorbe zal vaker in dit soort situaties moeten komen en dan minder hectisch worden. Ik ben ervan overtuigd dat hij mogelijkheden heeft om voor PSV een topspeler te worden en vergeet ook niet dat hij twee jaar heeft stilgestaan door een blessure."

Hoewel Schmidt eerder klaagde over het feit dat Ajax twee dagen langer kan toewerken naar de topper in Amsterdam, wilde de oefenmeester het daar vrijdagmiddag niet meer over hebben. "Daar gaan we het niet meer over hebben. Eerder dit seizoen hadden we ook weinig tijd toen we naar Ajax gingen, omdat we tegen FC Midtjylland hadden gespeeld. Toen hebben we het ook aardig gedaan", doelt Schmidt op de 4-0 overwinning in de Johan Cruijff Schaal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!