AZ-selectie 'verbijsterd en ontevreden': Onnodig dat we vijfde zijn geëindigd

AZ-selectie 'verbijsterd en ontevreden': "Onnodig dat we vijfde zijn geëindigd"

AZ-trainer Pascal Jansen is teleurgesteld over de eindklassering van zijn ploeg. Een vijfde plaats past niet bij de ambities van de Alkmaarders, maar alsnog maken ze kans op een ticket voor Europees voetbal. De wedstrijd van zondag tegen RKC Waalwijk is de ultieme voorbereiding op de wedstrijden die komen gaan.

Aan de eindstand zal het niets meer veranderen voor AZ, maar de wedstrijd tegen RKC moet nog wel worden gespeeld. Door de late gelijkmaker van Utrecht in het duel met de Alkmaarders, is de vierde plek niet meer haalbaar. Jansen laat doorschemeren dat dit tot onvrede in de selectie heeft geleid.

"Een verbijstering", reageert hij op het persmoment van vrijdag. "Dat het onnodig is dat we vijfde zijn geëindigd, terwijl we zoveel beter kunnen. We weten allemaal dat er afgelopen zomer veel transfers zijn geweest, maar we hebben altijd dezelfde doelstelling aangehouden. Als sportman wil je het maximale."

AZ neemt het in de play-offs op tegen FC Utrecht, Vitesse en de nog onbepaalde club die de achtste plek weet te veroveren. "We hebben dus in elk geval het best gepresteerd van alle clubs die straks meedoen in de play-offs. Daardoor zijn we de grote favoriet, maar we weten ook dat iedereen straks weer op nul begint in die play-offs", aldus Jansen. "Als we ons plaatsen voor Europees voetbal is het seizoen geslaagd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie