Lieke Martens vertrekt bij Barcelona en bewandelt Messi-route naar Parijs

Lieke Martens vertrekt bij Barcelona en bewandelt Messi-route naar Parijs

Lieke Martens is na dit seizoen geen speelster meer van FC Barcelona. De Nederlandse buitenspeelster verruilt het zonnige Spanje voor een avontuur in Frankrijk, bij Paris Saint-Germain.

De 29-jarige Martens verruilde het Zweedse Rosengard voor Barcelona in 2017 nadat ze het Europese Kampioenschap had veroverd met de Oranje Leeuwinnen. Door deze transfer werd ze in één klap een van de bestbetaalde speelsters ter wereld. Na vijf jaar is het genoeg geweest, en gaat ze een nieuw avontuur aan in Parijs, brengt Le Parisien.

Dat de periode van Martens succesvol is geweest, is een understatement. De geboren Bergse scoorde dit seizoen zestien keer in twintig wedstrijden en had daarmee een groot aandeel in het kampioenschap van de Barça-vrouwen. De Catalanen wonnen alle 29 wedstrijden en werden glansrijk kampioen van Spanje, met een aardig doelsaldo: 157 voor en slechts tien tegen.

Martens speelde achtereenvolgens bij sc Heerenveen, VVV-Venlo, Standard Luik, MSV Duisburg, Göteborg, Rosengard en Barcelona.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie