Nieuws

Geen nominatie voor Ronaldo en Mané bij Speler van het Jaar-verkiezing in Engeland

Geen nominatie voor Ronaldo en Mané bij Speler van het Jaar-verkiezing in Engeland

13-05-2022 12:40 Laatste update: 12:48

De Premier League heeft bekendgemaakt welke acht spelers meedingen naar de eretitel van Player of the Season. Voetballers van zes clubs maken kans om de opvolger te worden van Rúben Dias, de winnaar van de meest recente editie. Sadio Mané en Cristiano Ronaldo zijn opvallende afwezigen in de lijst.

Liverpool is hofleverancier samen met Manchester City door twee spelers te leveren. Mohamed Salah en Trent Alexander-Arnold maken namen The Reds kans op de individuele hoofdprijs, waar The Citizens met Kevin De Bruyne en João Cancelo eveneens twee genomineerden aflevert. Buitenspeler Bukayo Saka van Arsenal, vrije trappenspecialist James Ward-Prowse van Southampton, Tottenham Hotspur-topscorer Heung-min Son en West Ham United-revelatie Jarrod Bowen maken ook nog kans op de Player of the Season-award.

In 2018/19 won een Virgil van Dijk als laatste Nederlander de prestigieuze individuele onderscheiding. Ronaldo is dus niet genomineerd. Met Manchester United doormaakt de Portugees een uiterst teleurstellend seizoen en staat het op de zesde plaats. Op de topscorerslijst staat CR7 derde met achttien goals en moet hij alleen voorrang verlenen aan Son (21 treffers) en Salah (22 doelpunten).

Ook het ontbreken van Mané is opvallend te noemen. De Senegalees is bezig aan een ijzersterk seizoen bij Liverpool en is van onmisbare waarde voor de ploeg van manager Jürgen Klopp. Midweeks kopte hij de nummer twee van de Premier League nog voorbij Aston Villa (1-2 zege).

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!