Nieuws

Na mislukte poging Russische bond stappen nu vier clubs naar het CAS

Na mislukte poging Russische bond stappen nu vier clubs naar het CAS

13-05-2022 11:59 Laatste update: 12:04

FC Zenit, Dinamo Moskou, FC Sochi en CSKA Moskou hebben bij het CAS beroep aangetekend tegen de uitsluiting van Russische clubs in het seizoen 2022/23. De UEFA besloot in een eerder stadium ploegen uit Rusland uit te sluiten van deelname aan de Europese toernooien naar aanleiding van de oorlog die het land startte in Oekraïne.

Via het CAS hoopt Zenit - als kampioen 'normaal gesproken' automatisch geplaatst voor de Champions League - alsnog deelname af te dwingen. Dinamo Moskou, Sotsji en CSKA Moskou liggen op koers voor een eindklassering die recht geeft op een Europees startbewijs en zij roep het CAS op de zaak zo snel mogelijk in behandeling te nemen.

De Russische voetbalbond ondernam zelf in maart al een poging door naar het CAS te stappen in de hoop de UEFA-sanctie ongedaan te maken. Het sporttribunaal verwierp het verzoek echter.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!