Nieuws

'Prachtige transfer voor zestienjarig NEC-talent: meerjarig contract in Leipzig'

'Prachtige transfer voor zestienjarig NEC-talent: meerjarig contract in Leipzig'

13-05-2022 11:50 Laatste update: 11:53
1

Yannick Eduardo, talent uit de jeugdopleiding van NEC, vertrekt na afloop van dit seizoen naar RB Leizpig, meldt De Telegraaf. De zestienjarige voetballer heeft zijn krabbel gezet onder een meerjarig contract bij de Bundesliga-club.

De aanvaller met zowel de Nederlandse als de Tsjechische nationaliteit maakte dit seizoen achttien doelpunten namens het O17-elftal van de Nijmegenaren. Die prestaties zorgden voor interesse in de diensten van Eduardo, waarna RB Leipzig het meest doortastend was.

De linkspoot is dan ook blij met zijn aanstaande overgang. "Ik ben erg blij met deze stap", reageert Eduardo tegenover De Telegraaf. "Ik heb een aantal gesprekken met de club gevoerd waarin ik overtuigd ben geraakt."

De spits sluit met ingang van komend seizoen aan binnen de jeugdopleiding van Die Roten Bullen. "Ik heb het gevoel dat ik bij RB Leipzig op de juiste plek kom. Mijn doel is om mij de komende jaren zo goed mogelijk te ontwikkelen", besluit Eduardo.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!