Groningen heeft contractnieuws: Zweedse spits vastgelegd, Tunesiër vertrekt

Groningen heeft contractnieuws: Zweedse spits vastgelegd, Tunesiër vertrekt

FC Groningen heeft via de officiële kanalen laten weten dat de optie in de huurovereenkomst van Alex Mortensen is gelicht. Daarnaast maakte de Trots van het Noorden bekend dat het niet verder te gaat met Sebastian Tounekti.

Doordat FC Groningen besloten heeft Mortensen te kopen van Kalmar FF loop zijn contract nu door tot medio 2024. Daarin is een optie voor een extra jaar opgenomen. De Zweedse spits kwam tot dusver tot drie optredens namens de noorderlingen en werkte dit seizoen voornamelijk zijn wedstrijden af voor het O21-elftal, waarin hij in de voorjaarscompetitie op vijf treffers staat in even zoveel wedstrijden. 

In de ogen van Mark-Jan Fledderus heeft Mortensen voldoende indruk gemaakt. "Alex is een speler die met heel veel energie speelt en in onze ogen het FC Groningen-DNA heeft", reageert de technisch directeur op de clubsite. "Wij willen graag van dichtbij zien of hij de potentie heeft door te groeien naar de eerste selectie."

De optie tot koop in het contract van Tounekti wordt niet gelicht. De negentienjarige Tunesiër wist na zijn zomerse tijdelijke komst van het Noorse FK Bodø/Glimt geen potten te breken. "Voor Sebastian geldt dat hij zijn potentie onvoldoende heeft omgezet in groei en ontwikkeling, waardoor wij de optie in zijn contract niet lichten. Wij wensen Sebastian heel veel succes in het vervolg van zijn carrière."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie