Nieuws

Voorselectie Jong Oranje bekend: Van de Looi laat Dallinga en Mijnans debuteren

Voorselectie Jong Oranje bekend: Van de Looi laat Dallinga en Mijnans debuteren

22-10-2021 15:12

Thijs Dallinga is voor de eerste keer opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje. De spits van Excelsior Rotterdam loopt één op één bij zijn club, waardoor hij wordt beloond met een uitnodiging. Daarnaast laat bondscoach Erwin van de Looi ook Sven Mijnans debuteren in de voorselectie van Jong Oranje, voor de komende EK-kwalificatieduels. 

Afgelopen zomer maakte Dallinga transfervrij de overstap van FC Groningen naar Excelsior. Daar kent hij een goede seizoenstart, hij maakte tot dusver elf doelpunten in evenveel wedstrijd. Mede hierdoor heeft Excelsior de tweede plaats in de Eerste Divisie weten te bemachtigen. Dallinga is de enige speler in de voorselectie uit de Keuken Kampioen Divisie, afgezien van spelers uit de beloftenploegen.

Sparta-middenvelder Sven Mijnans debuteert net als Dallinga in de voorselectie van Jong Oranje. Aanvoerder Sven Botman is de meest opvallende afwezige in de selectie van Van de Looi. De verdediger van Lille kampt met een blessure, waardoor hij niet opgeroepen kan worden. Mogelijk melden afvallers van het Nederlands elftal zich later nog bij Jong Oranje, dat gebeurde eerder ook met Devyne Rensch. Komende maand neemt Jong Oranje het in de EK-kwalificatie op tegen Jong Bulgarije en Jong Gibraltar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!