Conte heeft genoeg van klagende Arteta: 'Als hij niet luistert, boeit het me niet'

Conte heeft genoeg van klagende Arteta: 'Als hij niet luistert, boeit het me niet'

Antonio Conte heeft in niet misverstane woorden laten blijken niet onder de indruk te zijn van het geklaag van collega-manager Mikel Arteta. De Spaanse manager van Arsenal was van mening dat zijn ploeg onrecht aan werd gedaan in de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur.

Dankzij een vroege rode kaart en een uiterst gemakkelijke strafschop boekten The Spurs in The North London Derby uiteindelijk een even gemakkelijke als broodnodige overwinning: 3-0. "Ik denk dat Mikel Arteta een hele goede coach is. Hij doet het erg goed bij Arsenal", begint Conte zijn relaas nog vriendelijk op de persconferentie.

Vervolgens laat de Italiaanse manager duidelijk blijken niets te moeten hebben van de uitlatingen van Arteta. "Als ik naar hem luister, hoor ik hem vooral klagen. Hij moet zich meer focussen op zijn spelers in plaats van alleen maar te klagen. Hij is pas net begonnen met dit werk. Hij moet kalmer worden, want hij is er heel goed in. Om altijd maar naar een klagende coach te moeten luisteren is niet goed."

Volgens Conte heeft Tottenham Hotspur 'elke week de mogelijkheid tot klagen'. "We kunnen het over de scheidsrechter hebben, de gemaakte beslissingen en uitgestelde wedstrijden", somt hij op. Hij besluit met een boodschap gericht aan Arteta. "Dit is mijn advies aan hem. Als hij het accepteert, is het goed. Als hij niet wil, ook goed. Dan boeit het me niet."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie