Van Gaal kraakt prijzen op KKD-gala: 'Dit is een hele domme verkiezing'

Van Gaal kraakt prijzen op KKD-gala: 'Dit is een hele domme verkiezing'

Bij het prijzengala van de Keuken Kampioen Divisie was niemand minder dan Louis van Gaal aanwezig om de uitblinkers van het seizoen 2021/22 in het zonnetje te zetten. De bondscoach plaatste op geheel eigen wijze een kanttekening bij de uitverkiezing van Robert Mühren tot beste speler van de competitie.

Volgens Van Gaal was die titel niet geheel terecht voor de FC Volendam-spits (29 goals en 12 assists), die met Het Andere Oranje als nummer twee van de ranglijst directe promotie naar de Eredivisie bewerkstelligde. "Een linksback kun je niet met een spits vergelijken, dus ik vind dit eigenlijk een hele domme verkiezing", reageert de keuzeheer tijdens de uitreiking.

Vervolgens gaf hij aan dat een typering als 'meest waardevolle speler' beter bij Mühren zou passen. Toch was Van Gaal te spreken over het tweede niveau van Nederland, die volgens hem een voorname rol speelt voor spelers. "Over het algemeen zijn de internationals níét in de eerste divisie te vinden. Maar het is wel het begin van een ontwikkeling. In de huidige selectie van het Nederlands elftal zitten minstens tien spelers die in de eerste divisie hebben gespeeld."

Niet alleen Mühren mochten een individuele prijs op zijn palmares bijschrijven. Ook NAC Breda'er Nick Olij (beste keeper), PSV'er Johan Bakayoko (grootste talent), Excelsior-spits Thijs Dallinga (topscorer) en FC Emmen-coach Dick Lukkien (beste trainer) kregen een onderscheiding voor hun prestaties tijdens deze jaargang.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie