Nieuws

Clubtopscorer El Comandante na degradatie: 'Wij zijn de schuldigen'

Clubtopscorer El Comandante na degradatie: 'Wij zijn de schuldigen'

13 May - 10:19 Laatste update: 10:22
0

José Luis Morales degradeerde donderdag definitief uit La Liga met Levante. De Kikkers gingen met maar liefst 6-0 onderuit, waardoor er een einde komt van het zesjarige verblijf op het hoogste Spaanse niveau. De spits was in tranen nadat de afdaling een feit was geworden.

Een emotionele El Comandante, zoals de bijnaam van Morales luidt, stond na afloop van de oorwassing tegen de Madrilenen voor de camera's van Movistar +. "We waren dit seizoen niet opgewassen voor de taak" vertelde hij het medium. "Dit is heel moeilijk voor iedereen, voor ons, voor de fans, voor onze families. Volgend jaar hopen we met Levante terug te keren in de Primera División, dat verdienen de fans."

Daarmee leek de clubtopscorer - achttien treffers - aan te geven Levante ondanks de degradatie trouw te blijven. Zijn contract loopt nog tot medio 2023. In het tij te keren besloot de hekkensluiter van La Liga dit seizoen twee keer van trainer te wisselen. "Maar de spelers zijn de schuldigen. Wij zijn degenen die slecht hebben gespeeld en 27 wedstrijden op rij niet hebben gewonnen, wij reageerden te laat. Nu is het tijd om te reflecteren, we hopen dat er een plan is op terug te keren op het hoogste niveau."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie