Slot sluit Liverpool-benadering uit in aanloop naar de Conference League Finale

Slot sluit Liverpool-benadering uit in aanloop naar de Conference League Finale

De Eredivisie is nog niet voorbij, maar Feyenoord bereidt zich al voor op de Conference League-finale tegen AS Roma. De Rotterdammers gaan op trainingskamp naar Portugal, en schakelen geen externe hulp in in de vorm van een mental coach.

Feyenoord heeft al een mental coach in de staf en is niet van plan om daar een extra persoon aan toe te voegen, bevestigt trainer Arne Slot. Daarnaast zullen de Rotterdammers niet dezelfde stappen ondernemen als wat Liverpool deed. De ploeg van Jürgen Klopp regelede Benfica B om de speelstijl van toenmalig tegenstander Tottenham Hotspur na te bootsen.

"We nemen voldoende spelers mee om elf tegen elf te kunnen spelen en dan moet één ploeg uiteraard de speelwijze van AS Roma nabootsen", wordt Slot geciteerd door het Algemeen Dagblad. Liverpool-assistent Pepijn Lijnders benaderde destijds eerst het AZ van Slot. "Uiteindelijk hebben we dat toch niet gedaan. Ik weet niet eens de exacte reden meer waarom niet."

Aanstaande zondag begint de voorbereiding, met de thuiswedstrijd tegen FC Twente. Daarna heeft het nog anderhalve week tot de finale. Het meespelen van Tyrell Malacia daarin is nog een onzekere situatie: de linksback kampt met fikse hamstringklachten en over de ernst is nog niet veel bekend.

Toch kan er zich een meevaller voordoen: Justin Bijlow is op de goede weg terug en kan mogelijk in Tirana onder de lat verschijnen. "Het gaat wel goed met Justin, maar hij doet zeker nog niet alles mee. We leggen er ook geen druk op, laten we maar kijken hoe ver hij komt. Normaal was zijn seizoen voorbij en voor een gewone wedstrijd hadden we het nooit overwogen. Maar dit is zo'n bijzondere wedstrijd, het is logisch dat we kijken hoe ver hij kan komen. Er is nog tijd", besluit Slot hoopvol.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie